Föreningen

Tjalve IF Norrköping är en anrik Norrköpingsförening med en bred verksamhet inom friidrott och orientering. Vi bedriver vår verksamhet både i Vrinneviskogen, på Borgsmo IP och i Stadium Arena. I försommartid arrangerar vi klassikern Vår Ruset som lockar tusentals kvinnor att springa 5 kilometer genom Norrköping. Välkommen som medlem!

2012-05-20_Seriematch-88

Friidrottssektionen

Friidrotten bedriver träning från tre olika platser: Tjalvegården i Vrinneviskogen, Borgsmo IP och Stadium Arena. I friidrottssektionen bedrivs verksamhet för ungdom, elit och motionärer. Tjalves arenafriidrottare håller främst till på våra friidrottsanläggningar. Sommartid på Borgsmo IP och under vintern i Stadium Arena. Tjalves långlöpare använder oftast Tjalvegården som utgångspunkt. Tjalves långlöpare tränar både distans och intervallträning. Tjalve friidrott arrangerar årligen Tjalvespelen och Norrköping Indoor games. Tillsammans med LFA (löpning för alla) genomförs Norrköpings Stadslopp som hade premiär 2012.

KT-09

Orienteringssektionen

Med Tjalvegården som utgångspunkt bedriver orienteringssektionen träning i stort sett året runt. Våra duktiga och ambitiösa ledare blandar orienteringsträning och löpträning i veckorna för alla åldrar. Under vinterhalvåret går vi inomhus en gång i veckan och erbjuder gympa för barn/ungdomar och äldre. Om snön inte ligger alltför djup kör vi ett långdistanspass varje lördag förmiddag under december-mars.
Från mars till november tävlar vi regelbundet. Vi deltar i allt från lokala tävlingar och distriktstävlingar till klassiker som 10-Mila och 25-manna (stafetter) och O-Ringen. Varje år arrangerar vi Kolmårdsträffen på någon av våra fina Kolmårdskartor.
Så sent som i september blev en av våra duktiga juniorer SM-bronsmedaljör i den svåra och spännande disciplinen nattorientering.
Drygt tre mil norr om Norrköping, vid vackra sjön Svängbågen, har vi vår sportstuga Tjalvestugan. Här har vi träningar, tävlingar och läger.
Du är alltid välkommen till oss i Tjalve om du är intresserad av orientering, vare sig du är rutinerad eller nybörjare, ung eller gammal.
Uppdaterad: 2017-06-19 17:48
Skribent: Per Fröberg

Tjalvegårdens öppetider

Tillsvidare: Tisdag-torsdag 8-12 med kanslipersonal.

Tisdag-torsdag 17.00-20.30 med stugvärd.

Kontakt andra tider: This is a mailto link, tel 011-133285

Internlotteriet

StadiumSportsCamp-300x158

Vid fel eller konstigheter på hemsidan, kontakta:

Filip Jounot

Postadress: