Tjalves historia

Tjalve IF Norrköping bedriver verksamhet i sektionerna friidrott, orientering och gymnastik.

Föreningen bildades lördagen den 21 mars 1925 av ett antal medlemmar i KFUM:s gymnastik- och idrottsavdelning, vilka önskade vidareutveckla idrotten. Vid mötet, som besöktes av ett 30-tal personer, antecknade sig 27 av dessa som medlemmar i föreningen. Konstituerande sammanträde hölls måndagen den 30 mars.

Med tanke på föreningens strävan att arbeta efter ideella linjer valdes idrottsprästen och dåvarande komministern i Simonstorp, Sigfrid Sigland, till föreningens förste ordförande.

Föreningen skulle också ha ett namn. På förslag var Örnen och Vale, men båda dessa namnförslag avslogs av Riksidrottsförbundet eftersom de var upptagna av andra föreningar. Det föreslag namn som sedan antogs var Gymnastik- och idrottsföreningen Tjalve. Namnet Tjalve togs från den nordiska mytologin, där Tjalve var namnet på asaguden Tors snabbfotade tjänare.

Sigfrid Sigland, Tjalves förste ordförande.
Sigfrid Sigland, komminister i Simonstorp utanför Norrköping, valdes till Gymnastik- och idrottsföreningen Tjalves förste ordförande.
Tjalvegården
Sedan 1981 har Tjalve bedrivit verksamheten i Vrinneviskogen i Norrköping med Tjalvegården som bas. Där finns kansli, flera klubbrum, omklädningsrum med bastu, gymnastiksal och en samlingssal för 125 personer.
 Hitta till Tjalvegården i Norrköping.

Tjalves damer tog silver vid SM-budkavlen i orientering 1979 och fick medaljer av kungen. Från vänster Lena Edvardsson, Eva Karin Dahlberg och Britt Lagerqvist. Tjalves kvinnliga idrottare var framgångsrika under 1980-talet. Här är seriesegrarna i division I Götaland 1984.
Vårruset har ända sedan 1989 arrangerats av Tjalve i Norrköping. Orienteringsläger vid Tjalvestugan i Kolmården 1996.
Uppdaterad: 19 JUN 2017 17:46
Skribent: Per Fröberg

Vill du kontakta oss?

Kansliet: 011-13 32 85
Nummer till våra anställda hittar du här.

Tjalvegårdens öppettider

Vecka 36 och framåt,  enligt följande:

Besökstider på kansliet. Måndag 10-12, tisdag 11-13, torsdag 12-14.

tel på samma tider, 011-13 32 85

Öppet med stugvärd tisdag , onsdag och torsdag 17.00-20.30 - se kalendern över stugvärdar.

Birgitta Lindahl nås på friidrottens tel 0733-505696.

För kontakt med övriga anställda, eller om ni vill boka andra tider med oss och för frågor hänvisar vi till att maila eller ringa. Se kontaktuppgifter under fliken "Kansli" ovan.

Internlotteriet

Tjalve IF är funktionärsförening för O-ringen Kolmården 2019

Har du frågor om hemsidan, skriv då till:

Filip Jounot

Postadress: